Základní máslový krém
Ingredience:
1 vanilkový pudink
300 ml mléka
1 máslo
1 panák rumu
cca 100 g moučkového cukru (podle chuti)
Postup:
V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek, zybtek dáme vařit a jak začne mléko bublat přilijeme pudink. Sundáme z plotny a 1 minutu mícháme. Necháme dobře vychladnout a přendáme do vyšší nádoby. Ručním šlehačem zašleháváme změklé máslo. Nakonec přidáme cukr a rum.
Pozn.: Několikrát se mi stalo, že se máslo při šlehání jakoby rozpustilo (i když byl pudink studený) a vypadalo to, jako bych měla pod rukama samotný pudink. V tom případě se krém musí šlehat déle, ale není zničený.
Pro další příchutě stačí do krému přimíchat ořechy, mletou kávu, kokos, ovocnou dřeň, vychladlou rozpuštěnou čokoládu a nebo krém rovnou připravovat s ochuceným pudinkem (čokoládový, pistáciový, kokosový atd.).