Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kakaový

Ingredience:

5 vajec
180 g cukru (vyzkoušený moučkový i krystalový)
150 g hladké mouky
2 lžíce kakaa


Postup:

Oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do tuha, do žloutků nasypeme cukr a vyšleháme do světle žluté pěny. Opatrně, aby bílky nespadly, smícháme do sebe. Začneme postupně přisypávat mouku smíchanou s kakaem a pořád opatrně promícháváme, aby nevznikly hrudky. Vylijeme na papírem vyložený plech (příp. do vymazané a vysypané dortové formy) a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dokud se okraje nezačnou odchlipovat od okrajů formy (u vyšších dortových forem vyzkoušíme propečenost špejlí).

Toto množství stačí na jeden plech 30x40 cm nebo dortovou formu Ø 23-

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář